Lækre, mættende chips. En god måde at få brugt nogle rester af jordskokker på. Og det bedste af det hele er, at de ikke skal skrælles. Det går rimeligt hurtigt at skære dem i skiver, hvis man bruger et mandolinjern, men husk at bruge håndbeskyttelsen, da tilberedningstiden ellers forlænges med nogle timer: ½ minuts snittetid og 4 timer på skadestuen 😉
- Kategori: Slik
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 20 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 274/65 - Energifordeling:
Protein: 10 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 62 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 361/86
Protein: 2 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 13 g
Ingredienser:
- 300 g jordskokker
- ½ spsk. olie
- Flagesalt
Sådan tilberedes jordskokchips:
- Tænd ovnen på 225° C.
- Skrub jordskokkerne grundigt.
- Snit dem tyndt – evt. på et rivejern.
- Vend skiverne i olien.
- Bred skiverne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Drys med flagesalt.
- Sæt dem i ovnen i 10 -12 minutter, til chipsene er sprøde.
Velbekomme!
Dommen:
Natascha: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!