De er så flotte de her fiskefrikadeller. Og faste så de er også gode til pålæg dagen efter. Og så smager de skønt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter + et par timer til hviletid… farsen ikke dig, så anstrengende er det ikke at lave
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2761/657 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 41 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 465/111
Protein: 8 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 500 g kuller uden skind
- 3 dl fløde, 4 %
- 2 æggehvider
- Lidt revet muskat
- 800 g tomater
- 4 spsk. olivenolie
- 1 chilipeber
- 2 dl oksebouillon
- 400 g iblødsatte hvide bønner
- 1 forårsløg
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes fiskefrikadeller med hvide bønner i tomatsauce:
- Blend fisken helt sej og tæt med lidt salt.
- Rør den jævn med 2 dl fløde.
- Rør æggehvider i.
- Krydr med salt og muskat, og lad farsen hvile på køl i et par timer.
- Kog de iblødsatte bønner i letsaltet vand, til de er tilpas møre (40-45 minutter).
- Skær tomaterne i mindre stykker.
- Hak chilipebren fint.
- Svits tomater og chili i 1-2 spsk. olie.
- Skru ned for varmen, og æad det simre, til tomaterne er bløde og let sammenkogte (ca. 10 minutter).
- Form fiskefarsen til frikadeller, og steg dem gyldne i olie på en pande ved svag varme, til de er faste og gennemstegte.
- Hæld bouillon på tomaterne, og kog til tomaterne er kogt helt ud.
- Kog ind, til der er 2 dl tilbage.
- Blend saucen, si den, og hæld den tilbage i gryden.
- Tilsæt det sidste fløde, og kog igennem, til det jævner let.
- Tilsæt de kogte bønner, og varm igennem, og smag til.
- Snit forårsløget
- Servér fiskefrikadllerne med tomatsaucen og et drys forårsløg.
Husk at sætte bønner i blød dagen før.