Retten kan tilsættes fisk, skinkekød eller kylling, hvis man synes, der skal kød i. I så fald skal kødet marineres i lagen i en halv times tid, inden det kommes i wokken.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1549/369
  • Energifordeling:
    Protein: 13 %
    Fedt:
     16 %
    Kulhydrat: 71 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    372/89
    Protein: 3 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 16 g

Ingredienser:

  • 1 tsk. Sambal Oelek
  • 3 spsk. mangochutney
  • 2 spsk. fishsauce
  • 3 spsk. sirup
  • 2 dl vand
  • 1 wokblanding
  • 125 g minimajs
  • 1 tsk. Tandoori-krydderi
  • 2 dl fløde, 9 %

Tilbehør:

  • 200 g nudler

Sådan tilberedes hot and sweet wokret:

  1. Sæt vand over til nudler og tænd for wokken.
  2. Bland Sambal Oelek, mangochutney, fishsauce, sirup og vand til en lage i et højt bæger.
  3. Blend det, til det er en ensartet flydende masse.
  4. Skær minimajsene over på midten på langs.
  5. Drys Tandoori-krydderi over bunden i wokken, og lad det svitse i kort tid.
  6. Kom en fjerdedel af lagen i wokken, og bland det med krydderiet.
  7. Tilsæt wokblandingen, læg låg på wokken, og lad det hele simre, mens du laver sovsen og koger nudlerne.
  8. Hæld resten af lagen og fløden i en gryde, og lad det koge op.
  9. Kom minimajsene i wokken, og lad det simre uden låg i to-tre minutter
  10. Servér i dybe tallerkner med nudler nederst, wokret oven på og et par skefulde sovs øverst.

Dommen:

Benny: 5 point ud 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

5 point ud 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!