Luftige boller

Luftige boller

Udskriv denne opskrift! Udskriv denne opskrift!

Lækre, luftige boller. De hæver meget – rigtig meget – så man skal ikke lave dem for store. Det er vigtigt at overholde hævetiden, og det er også vigtig ikke at ”berøre” bollerne efter hævning, inden de er bagt, da de så falder sammen. Bollerne kan bruges både til morgenmad, frokost, kaffen, suppen, kort sagt alt. En virkelig lækker bolle.

  • Kategori: Brød/boller
  • Antal: 30 stk.
  • Tilberedning: 1 time og 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. bolle:
    KJ/Kcal: 878/209
  • Energifordeling:
    Protein: 10 %
    Fedt:
     26 %
    Kulhydrat: 64 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 1180/281
    Protein: 7 g
    Fedt:
     8 g
    Kulhydrat: 45 g

Ingredienser:

  • 75 gram gær
  • 12 spsk. vand
  • 6 dl minimælk + lidt til pensling
  • 4 spsk. sukker
  • 1½ tsk. salt
  • 12 spsk. olie
  • 1200 gram hvedemel

Sådan tilberedes bollerne:

  1. Opløs gæren i det lunkne vand.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og det meste af melet.
  3. Ælt dejen, og tilsæt efterhånden resten af melet.
  4. Lad dejen hæve et lunt sted i 20 min.
  5. Del dejen i 30 stykker, og form dem til boller.
  6. Sæt bollerne på bageplader beklædt med bagepapir.
  7. Lad bollerne hæve i endnu 1 time tildækket.
  8. Tænd ovnen på 225 grader.
  9. Pensl bollerne med lidt mælk.
  10. Bag bollerne i ca. 12 minutter, til de er gyldne.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Elisabeth: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag

Samlet:

5 point ud af 5

Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag

 

Beate Mulvana Grandahl About Beate Mulvana Grandahl

Kostvejleder og ivrig fortaler for fedtfattig livsstil.

Speak Your Mind

*