En rest kartoffelsalat, et naanbrød med nigella, lidt cottagepie og lidt tyrkisk sommersuppe, lidt tomat, ost og krydderier. Det kan godt være det ikke lige er de rester, du har i køleskabet, men her er i hvert fald inspiration til at bruge de små portioner, der evt. ikke bliver spist i hverdagen.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 2 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2485/592
  • Energifordeling:
    Protein: 18 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    613/147
    Protein: 7 g
    Fedt:
     5 g
    Kulhydrat: 18 g

Ingredienser:

  • 150 g kartoffelsalat – vores var en med kartofler, ærter, græsk yoghurt, æble, rødløg og citronpeber, men en hvilken som helst anden kan anvendes, tilsæt evt. blot lidt æbletern
  • naanbrød med nigella
  • 100 g cottagepie
  • 2 dl tyrkisk sommersuppe
  • 6 skiver agurkesalat
  • 6 skiver tomat
  • Oliespray
  • 100 g mozzarella (kugle)
  • Lidt frisk koriander
  • Lidt frisk mynte
  • Lidt spidskommen
  • Lidt revet citronskal

Sådan tilberedes multietnisk tapas:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Spray 2 små, ovnfaste portionsforme med lidt olie.
  3. Fordel hovedsageligt farsen fra cottagepien i de 2 forme.
  4. Læg en skive tomat oven på og dernæst en skive mozzarella i begge forme.
  5. Dæk med lidt tyrkisk sommersuppe.
  6. Fordel hovedsageligt kartoffelmosen fra cottagepien over suppen, og slut af med mozzarella.
  7. Læg låg på – eller dæk med stanniol – og sæt dem i ovnen i 10-15 minutter, hvis osten ikke smelter, så tag låget af de sidste 5 minutter.
  8. Hak agurkesalaten, og bland den i kartoffelsalaten.
  9. Smag til med koriander, mynte, spidskommen og citronskal.
  10. Varm den tyrkiske sommersuppe i en gryde og naanbrødene i ovnen.
  11. Anret. Og servér den sidste mozzarella med tomatskiver.

Velbekomme!

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!