Vi hader at smide mad ud – med mindre den er fordærvet naturligvis – så vi gemmer og bruger gerne vores rester. Nogle gange bliver de til en ny ret – som denne.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1875/446
  • Energifordeling:
    Protein: 29 %
    Fedt:
     18 %
    Kulhydrat: 53 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    428/102
    Protein: 7 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • En rest pastaret (ca. 300 g) – f.eks. Kylling og pasta med gorgonzolasauce
  • En rest kød – vi brugte ca. 1/3 af Grillet svinemørbrad – det kan dog udelades, så man nøjes med tomatsaucen
  • 1 ds. flåede, hakkede tomater
  • 1 tsk. oregano
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 6 lasagneplader
  • 8 spsk. mager, revet ost
  • ½ icebergsalathoved
  • 80 g salattern
  • 3 tomater
  • 120 g ærter
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes restelasagne:

  1. Kom tomaterne i en gryde, og varm dem op.
  2. Pil og hak løget, og tilsæt det sammen med presset hvidløg.
  3. Jævn med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
  4. Smag til med oregano, salt og peber.
  5. Skær kødresten i mindre stykker, og tilsæt.
  6. Lad det hele simre et par minutter.
  7. Varm pastaretten. Tilsæt evt. lidt vand eller mælk, hvis det er meget tykt.
  8. Læg nu pastaretten, tomatsaucen og lasagnepladerne i lag i en lille bradepande – eller andet ildfast fad – beklædt med bagepapir. Start og slut med pastaretten.
  9. Riv til sidst ost hen over det hele.
  10. Lad det hele trække i 20-30 minutter.
  11. Tænd ovnen på 220 grader.
  12. Sæt fadet i ovnen i ca. 20-30 minutter.
  13. Skyl salat og tomater, snit salaten, og skær tomaterne i både.
  14. Bland salat, tomater, ærter og salattern.
  15. Servér salaten til lasagnen.

Dommen:

Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5

Helt sikkert en ”gemmer”