Bollerne har en blød krumme og sprød skorpe. De er også velegnede til morgenmad eller til suppen. Vi bruger dem dagligt til madpakkerne.
- Kategori: Brød/Boller
- Antal: 24 stik.
- Tilberedning: 2 timer inkl. hæve- og bagetid
- Fryseegnet: Ja
- Pr. bolle:
KJ/Kcal: 813/194 - Energifordeling:
Protein: 11 %
Fedt: 4 %
Kulhydrat: 85 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 918/219
Protein: 6 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 46 g
Ingredienser:
- 50 g gær
- 8 dl vand
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. honning
- 250 g rugmel
- 1 kg hvedemel
- Vand til pensling
Sådan tilberedes bollerne:
- Gær og honningen opløses i lunt vand.
- Hæld rugmel og salt i en skål.
- Tilsæt vand og gær.
- Rør godt rundt.
- Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt under æltning.
- Ælt grundigt.
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
- Form dejen til 24 boller.
- Sæt bollerne på bageplader beklædt med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve på pladerne ca. ½ time.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Pensl bollerne med vand.
- Bag dem i 20 minutter.
Dommen:
Natascha: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet: