Lækker sommerlig ret med to slags frugter. Smager frisk og syrligt og i god kontrast til den sprødstegte skærising.
Retten indbyder næsten til at den skal spise i haven, fordi den smager af sommer og sol. Ud over at den smager godt, så har den også nogle flotte farver.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1794/427 - Energifordeling:
Protein: 33 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 39 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 311/74
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 600 g skærisingfilet uden skind
- 2 passionsfrugter
- Ca. 4 tsk. citronsaft
- 4 gulerødder
- 3 forårsløg
- 120 g ærter
- 250 g asparges
- 250 g champignoner
- 1 spsk. grofthakket persille
- 15 g smør
- Olie til stegning
- 4 dl icebergsalat eller spidskål
- 1 tsk. sirup – vi bruger figensirup
- ½ dl fløde, 4 %
- 370 g honningmelon eller anden sød melon
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 200 g grydehvedebrød eller andet godt brød
Sådan tilberedes skærising med sommerfrikassé og melonsalat:
- Klargør forårsløg, gulerødder, asparges og svampe, og skær dem i mindre stykker med en ensartet tykkelse.
- Læg alle grøntsagerne i en gryde, og dæk halvt med vand.
- Tilsæt lidt salt, og damp ved i ca. 5 minutter.
- Hæld væden fra, så der kun er lidt fugtigt i bunden af gryden.
- Tilsæt smør, og smag til med lidt citronsaft, hakket persille samt salt og peber.
- Snit salaten, og skær melonen i terninger, og kom begge dele i en skål.
- Rør fløde med citronsaft, sirup og en lille smule salt, og hæld dressingen over salat og melon.
- Fold fisken sammen på midten, krydr med lidt salt og peber, og steg dem på en pande i lidt olie, til de bliver gyldne.
- Anret den sprødstegte skærising oven på sommerfrikasseen, og fordel saft og kerner fra passionsfrugterne over.
- Servér brød til den færdige skærising med sommerfrikassé og melonsalat.
Dommen: