IKKE FEDTFATTIG

Laks, avocado, tomater, løg, sennep, så kan det vist ikke blive mere velsmag, mere umami. Desværre en laks en fed fisk og avocado en fed grøntsag/frugt – heldigvis for begge dele med mest af det “venlige” fedt – så opskriften er blevet forvist til “Den sorte gryde”.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2518/600
  • Energifordeling:
    Protein: 21 %
    Fedt: 47 %
    Kulhydrat: 32%
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 449/107
    Protein: 6 g
    Fedt: 6 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 600 g laksefileter med skind
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. sød fransk sennep
  • 1 løg
  • 500 g cherrytomater
  • 2 modne avocadoer
  • ½ liter rucolasalat
  • 2 dl A38
  • 2 tsk. hvid balsamicoeddike
  • 2 tsk. rørsukker
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler

Sådan tilberedes stegt laks med tomat-avocadosalat:

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Skyl rucolasalaten.
  3. Skær løget i skiver.
  4. Pisk 2 spsk. olie, sennep, lidt salt og peber sammen, og rør det sammen med løget.
  5. Skær tomaterne i mindre stykker, og vend dem i løgblandingen.
  6. Halver avocadoerne, fjern skræl og sten.
  7. Skær avocadoerne i mindre stykker, og vend dem i tomaterne sammen med rucolasalaten.
  8. Vend A38 sammen med eddike, sukker og lidt salt.
  9. Smag til og server saucen til tomatsalaten.
  10. Krydr laksefileterne med salt og peber, og steg dem på skindsiden i 1 spsk. olie i ca. 10-12 minutter.
  11. Vend dem og steg 1 minuts tid på den anden side.

Velbekomme!

Dommen:

Filip:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!